Back-ups zijn essentieel!

Back-ups zijn essentieel voor iedere organisatie. De waarde van bedrijfsinformatie is gigantisch en een onderneming staat of valt met de beschikbaarheid van bedrijfstoepassingen en de bijbehorende data. Dat weet iedereen eigenlijk wel, toch zijn veel bedrijven niet zeker of zij wel beschikken over een goede back-up. Het hebben van een goede back-up op zich is natuurlijk niet voldoende. Een Disaster Recovery Plan maakt deel uit van elke goede back-up strategie.

De risico’s voor uw ICT omgeving zijn talrijk. Defecte hardware, bestanden die per ongeluk worden overschreven corrupt raken, (perongeluk) verwijderd worden, diefstal van hardware en brand zijn enkele voor de hand liggende voorbeelden.

Back-up en Disaster Recovery Plan (DRP)

Het maken van een back-up is onderdeel van het dagelijkse proces disaster recovery van een ICT-afdeling. Hoe deze back-up en de daarbij horende retentie is ingericht, is natuurlijk afhankelijk van de eisen en wensen die vanuit de business zijn gesteld.

Mocht er een probleem voordoen waarbij de back-up ook teruggezet wordt (restore), dan blijkt dit niet altijd even eenvoudig. Zeker niet bij een virtuele omgeving.

De laatste jaren zijn er ook veel ontwikkelingen rondom de back-up techniek. Waar 15 jaar geleden in principe altijd voor disk-to-tape oplossingen werd gekozen, kunnen we nu kiezen uit disk-to-disk(-to-tape), online back-up, cloud back-up, snapshot technologie en deduplicatie.

In ons advies brengen we de veiligheid, praktische toepasbaarheid en techniek samen, zodat u voorbereid bent op wat de toekomst u mag brengen.

Maar de specialisten van AllSystems brengen eerst uw huidige omgeving in kaart en maken vanuit de eisen en wensen een back-up, inclusief retentie en restore plan.

Onze ervaren consultants adviseren u ook over het maken van een volledig Disaster Recovery Plan. Dit gaat namelijk veel verder dan een ‘gewone’ back-up. Wij denken mee over hoe uw organisatie zo snel mogelijk weer kan werken in geval van een calamiteit.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!