Een betrouwbare infrastructuur is het fundament van de ICT

De infrastructuur van uw bedrijf is ‘de backbone’ van uw organisatie. U stelt dan ook hoge eisen aan de kwaliteit van uw netwerk. Dat doen wij ook. Het is essentieel dat uw infrastructuur slim is ingericht. Wij kennen de markt, zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en spelen daarop in. Wij leveren de best geïntegreerde toepassingen voor uw organisatie.

MPLS Netwerken

Multiprotocol Label Switching (MPLS) is een betrekkelijk nieuwe communicatietechnologie, die nauw verwant is aan IP-switching. Met MPLS komen nieuwe functionaliteiten voor IP-netwerken beschikbaar. Eerder waren die niet of zeer moeizaam te realiseren. Het wordt dan ook steeds meer ingezet en beschouwd als dé nieuwe standaard voor grote multimediale IP-netwerken. Een MPLS Netwerk kan bijvoorbeeld perfect ingezet worden als basis voor het creëren van een Hybrid Cloud oplossing.

AllSystems B.V. zet een MPLS netwerk voornamelijk in voor het koppelen van grote bedrijfsnetwerken en de bijbehorende internet connectiviteit.

allsystems-content-mpls-network

MPLS VPN combineert de flexibiliteit van een gerouteerd IP-netwerk (laag 3 van het OSI-model) met de voordelen van switching (laag 2 van het OSI-model). Een voordeel van switching is dat de technologie in snelle hardware kan worden gebruikt.

Met MPLS beschikt u over een eigen, virtueel gescheiden netwerk. Zelfs bij het gebruik van dezelfde IP-adresruimte is het mogelijk om het dataverkeer van uw verschillende vestigingen te scheiden. De identificatie van verkeersstromen is namelijk volledig gebaseerd op de toegekende labels en niet op de onderliggende IP-adressen. U kunt de verkeersstromen zelf scheiden of wij doen dit voor u.

Local Area Network

Een LAN netwerk is een essentieel onderdeel van de totale infrastructuur van iedere organisatie en is een investering voor de lange termijn. Het netwerk moet voortdurend beschikbaar en betrouwbaar zijn en tevens toekomstbestendig. Organisaties willen snel kunnen anticiperen op marktveranderingen en dat heeft invloed op de prestaties en behoeften. Telkens wordt een beroep gedaan op de prestaties en de flexibiliteit van het lokale netwerk.

Goed beheer van het lokale netwerk is van groot belang voor de productiviteit en de user experience binnen uw organisatie. Gezien de complexiteit van de hedendaagse netwerken is een goede beheer- en monitoringtool van groot belang om snel problemen te kunnen ondervangen en voorkomen.

Wij zijn met ons LAN specialisten in staat uw organisatie op verschillende manieren te voorzien van de meest passende oplossingen voor uw LAN netwerk. Met oplossingen van onze partners bent u verzekerd van een betrouwbaar, toekomstvast en state-of-The-art netwerk. Zo kunt u zorgeloos gebruik maken van een betrouwbare interne netwerkomgeving.

WiFi

Wifi begon ooit als een leuke gadget maar is in korte tijd uitgegroeid tot iets onmisbaars. Wifi-faciliteiten moeten optimaal betrouwbaar zijn, zeker nu we er met steeds meer devices gebruik van gaan maken. Denk aan pc’s en laptops, smartphones, tablets, printers, digiborden en multifunctionals. Wifi wordt niet alleen intensiever gebruikt, maar er wordt ook veel meer van verwacht. Zeker grotere ondernemingen en organisaties kiezen er steeds vaker voor om de bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen met behulp van software voor smartphones en tablets. Daarnaast wil iedere organisatie uiteraard wifi bieden aan klanten en gasten.

AllSystems B.V. heeft een jarenlange ervaring in het installeren van WiFi. Om een optimaal betrouwbare WiFi voor intensief gebruik te realiseren, maken wij uitsluitend gebruik van kwaliteitsapparatuur. De ervaring leert dat ‘goedkoop is duurkoop’ een uitspraak is die zeker betrekking heeft op wifi-apparatuur. Matige apparatuur zorgt vaak voor een slechte dekking en dit levert de nodige ergernis en ellende op.

Een goed dekkend WiFi Netwerk realiseren wij aan de hand van nauwkeurige en professionele metingen. Vooraf aan de implementatie wordt een zogeheten inmeting uitgevoerd. Hiermee kunnen we u een duidelijk advies uitbrengen over:

  • Het aantal benodigde WiFi Access points.
  • De Beste plaats om de WiFi Access points te installeren.
  • De te gebruiken instellingen / profielen zoals WiFi Kanalen en signaalsterktes.
  • Eventuele storingsbronnen.

Het resultaat van deze inmeting is een rapportage waarin per locatie een zogenaamd vlekkenplan wordt weergegeven. Hierin wordt aangeven wat de dekking zal zijn bij plaatsing van access points.

Na de implementatie adviseren wij om altijd een nameting uit te voeren. Zo beschikt u voortaan over een optimaal en betrouwbaar bereik, over uw gehele organisatie.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!